2008. október 25., szombat

Az adóhivatal és a Gonosz

Nemrég levelet kaptam az APEH-tól. Nem, nem adócsalás elkövetése miatt leveleznek velem (remélem ;-P), hanem a nemrég vett házamnak szeretnék felbecsülni a forgalmi értékét, hogy aztán jól megadóztathassanak utánna. Az adásvételi szerződésben pedig a valós vételi ár szerepel; és az ismerősök/szomszédok/ügyvédem szerint is annyi a ház értéke; de hát most van a szörnyű gazdasági válság (a svájci frankban felvett kölcsönöm törlesztőrészletei is kezdenek az egekbe szökni :'-(), és a szegény adóhivatalnak is meg kell élnie valamiből...

A levél végén van egy pecsét. A pecséten, a címer alatt egy szám: 666. Ez pedig köztudott, hogy a Gonosz, a Sátán száma. Ezt mondja a Wikipédia is: 666

Lehet, hogy ez egy finom utalás arra, hogy jobban járok, ha nem húzok ujjat velük. ;-)

2008. október 21., kedd

Egyszer volt, hol nem volt az OTP...

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy gondolatom, hogy mi lenne, ha lenne bankszámlám, s hozzá bankkártyám. Ez a gondolatom 2008 március eleje körül lehetett. Fel is néztem az OTP honlapjára kártyaügyben; s ahogy ott nézelődök, látom lehet saját fényképes kártyát is csináltatni, s ha már lúd, legyen kövér: hát azt választottam.

Pár nappal később felhívott egy kedves, udvarias hölgy a banktól, és kiválaszthattam a kártya típusát (VISA electron), azt is közölte, hogy jár a számlához egy "sima" kártya is, ami természetesen ingyenes, (a fényképesnél van fényképelhelyezési díj, stb...).

Talán két hét múlva jött is egy levél a dévaványai bankfióktól, hogy fáradjak be, és vegyem át a kártyámat; így is tettem. Ám a bankban csak a fénykép nélküli kártyát kaptam meg. A másikról nem is tudtak (Viszont a számla kb. -4000 Ft-al indult, mert az árát levonták!); azt mondták, ha megjön, majd értesítenek.

Eltelt egy hónap. Nem jött értesítés. Írtam már az OTP-nek egy emailt, hogy mi történt, és megkérdeztem, hogy mennyi idő alatt készül el egy ilyen kártya, azt válaszolták, 15 nap, és menjek be személyesen, megtudni, hogy mégis mi van.

Nem mentem be, mert a bank elég rövid időközönként van nyitva, és nem akartam ilyen hülyeségek miatt még több szabadságot kivenni, a sok hiányzást nem nézik túl jó szemmel a munkahelyemen. ;-)

Ma jött egy levél az OTP dévaványai fiókjától:

"Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel értesítjük, hogy bankkártyája elkészült. Átvehető az OTP Dévaványai Fiókjában..."

Alig több mint fél éve csináltattam...

2008. október 19., vasárnap

Kerítés, Webtárhely, Fűzfák

Többminden, ömlesztve:

Végre teljesen le lett festve a kerítésem! Két doboz festék ment rá összesen. :'-( A nagykaput és a kerítés jobboldali részét a húgom festette le, hosszas rábeszélés (és némi készpénz ;-P) hatására.

Levelezgetek a mediacenter.hu-val, akadnak kérdéseim a tárhellyel kapcsolatban. Pl.: legutóbb, hogy amég nem él a domaincímem (kaszazsolt.hu :-)), addig el tudom-e érni a webről valahogyan a tárhelyem. A kérdéseket általában ilyenkor, estefelé küldöm el, és másnap délelőttre már válaszolnak is. Ez esetben létrehoztak nekem egy ideiglenes aldomaint a mediacenternél. Eddig minden rendben van, udvariasak, segítőkészek, gyorsak. A tárhelyemen engedélyezve vannak a .htacces fájlok, így az oldalamon felhasználóbarát (és egyben keresőbarát) linkeket fogok használni. Pl.: a kaszazsolt.hu/index.php?lap=letoltesek helyett: kaszazsolt.hu/lap/letöltések lesz a cím. A linkek ékezetes és anélküli változatban is működni fognak, a biztonság kedvéért. ;-)

Ja, pár hete vágtam pár ágat a fűzfánkról, és vízbe állítva gyökereztettem őket; majd miután pár miliméteres kis gyökérszerűségek nőttek ki belőlük, elültettem őket az udvaromon; és már van amelyik kirügyezett és kis levelei nőttek:

Elástam tíz hatalmas méretű (jó ökölnyi) diót is, melyeket a nagymamám hozott. Ha kinőnek, majd szétültetem őket az udvaron.