2008. október 18., szombat

És még mindíg az Eon ;P

Megjött az "Áramszámla" az Eontól, rögtön három havi. Meg kellett tippelnem, hogy mennyit fogok havonta fogyasztani, én hosszas gondolkodás, mások fogyasztásának elemzése után 60kWh-t írtam; annyit is számláztak, a mostani és a következő két hónapra is. (Ez számlánként 2495 Ft, be is fizettem rögtön mindet.) Igaz, az elmúlt hónapban alig 2 kWh-t fogyasztottam (szalagfűrésszel a lebontott melléképületek faanyaga fel lett vágva), de inkább fizessek előre többet, minthogy majd (mostanában a híradókban sok ilyesmit hallani) több százezres/milliós számlát küldjenek...

Na, a lényeg: A számla az én nevemre és címemre jött, viszont a "Fogyasztási hely"-nél a ház (és a villanyóra) előző tulajának a neve van feltüntetve. Telefon előkap (emailt küldeni már félek ;-P), a telefonkönyében már jó régóta benne az Eon ügyfélszolgálat száma, hívom, és: "Hívását jelenleg nem tudjuk fogadni. Munkatársaink hétfőtől péntekig, reggel fél nyolctól este nyolcig várják hívását." Ma ugyan szombat van, de munkanap. Úgy tűnik, az Eonnál nem. ;-)

Meg itt van még maga a számla, tele mindenféle fura számokkal és rövidítésekkel, amiről fogalmam sincs, hogy mik lehetnek, és miért is vannak ott. Pl.: "Szénipari szerk. átalakítás", "Átviteli-rendszerir. díj", "Rendszersz. szolgált. díja", stb... Sok bejegyzés mögött szerepel egy 5000-es szám, ami szintén nem tudom mi, a táblázatban nincs fölé írva semmi... Na majd hétköznap felhívom őket; lehet fel is veszem a beszélgetést, ők is rögzítik úgyis. ;-)

2008. október 15., szerda

Eon megint

Megint kaptam egy emailt az Eon-tól, megint válaszoltak a multkori levelemre. Nagyjából ugyanazt, csak ebben még leírták, hogy az előző egy automatikus levél volt (ami szerintem kizárt, konkrét kérdésemre válaszoltak benne), csak most kihagyták a fenyegetést, hogy "ha 15 napon belül nem ...". Pont holnap lesz egy hónapja, hogy írtam nekik. ;P Még szerencse, hogy a levelet (a postán elküldött kitöltött nyomtatványokat) könyvelt küldeményként adtam fel, így ha kötekednének, ott a postai bizonylat és számla, a Posta pecsétjével és dátummal.

Bezzeg a vízműnél minden egyszerűbb volt. Pár hete küldték meg a szerződést, aláírtam visszaküldtem, ennyi. Még egy könyvecskét is mellékeltek hozzá a tudnivalókkal. :)