2008. szeptember 20., szombat

Megvan a háló

Megvan a betonháló! Igaz, hogy 15 cm * 15 cm-es lyukméretű, de ugye ha ló nincs... ;-)

Betonoztam egy kis "alapot" az oszlopok közzé, hogy legyen majd valami a háló alatt; meg a verandáról kihordtam a lehullott vakolat/tapasztás törmeléket. Öt talicskával volt!!! :-D A többi helyiséghez már nem volt lelkierőm. ;-P Majd holnap. Inkább megtisztítottam a ház előtti járdát a ránőtt fűtől.

Vannak képek is. Nem most készültek, még a multkor, csak most jutottam odáig, hogy felmásoljam őket a gépre. Íme:

2008. szeptember 18., csütörtök

A kerítés

A kerítés nem halad. :'-( A terv az volt, hogy a zártszelvény oszlopokra betonháló lesz hegesztve; de megfelelő lyukméretű (7,5cm * 15 cm) háló nincs a tüzépen. Van ugyan még 2 másik hely, ahol esetleg lehet kapni, csak mire hazaérek (5 óra körül), addig bezár. Talán szombat délelőtt. Vettem szép fehér postaládát, már igencsak fel akarnám rakni. ;-)

Addig is a másik problémával foglalkozom: az esővel. Az eső a még viszonylag ép csatornának hála szépen lefolyik; csakhogy a csatorna alatti lefolyó és a ház melletti járda belső széle némileg meg van süllyedve, ezért az összes víz a ház alá, köré folyik. Ezért elkezdtem ásni egy árkot, ami összeköti az esőcsatornák lefolyóit, útbaejti a kerti csapot (majd annak is csinálok betonból valami lefolyó-szerűséget), és a kútban fog végződni. Lehet valahol megtöltöm valami kavicsos-köves törmelékkel, hogy a hordalékot ne vigye bele. Az is lehet, hogy csövet fogok beletenni, és betemetem.

Ja igen, és a ház előtti verandán be van törve pár ablak, azokat befóliáztam ideiglenesen. Majd tavasszal lebontom és újraépítem, betonalapra. Vannak képek is, de még át se másoltam őket a kamerából. Majd, holnap. Vagy azután. Vagy... ;-)

2008. szeptember 16., kedd

A nagy nap

Eljött végre a nagy nap: ma délelőtt 11 óta saját ingatlanom van. :-D Az, hogy házam, kicsit túlzás; mert áll ugyan egy régi vályogház a telken, de kb. 8-10 éve lakatlan és igen megviselt állapotban van, de semmi olyan gond nincs vele, amit néhány (tégla/beton) oszlop, meg egy kis gipszkarton meg ne oldana. ;-) A kerítés is elég vacak volt, de már le is raktuk a vadiúj zártszelvény oszlopokat. A hétvégén valószínűleg rákerül a betonháló, talán a kapuk is kész lesznek. Ez főleg az időjárás függvénye.

Jelenleg a közmű szolgáltatókkal szenvedek. A vízóra átírása kb. 5 percet vett igénybe: bementem a helyi vízműhöz, megmondták milyen papírok kellenek, bevittem, megírták a "fogyasztó változásközlő" dokumentumot, és mindez semmibe sem került (volna, ha nem lett volna párezer forint hátraléka az előző tulajnak ;-)).

Az áramszolgáltató viszont nehéz ügy. Nem igazán szeretnék Debrecenbe, meg még ki tudja hová utazgatni, ezért az Interneten próbáltam megoldani a dolgot. Vááááá! Olyan hibák vannak az Eon honlapján, hogy csak na. Ráadásul pont ott, ahol a szükséges dokumentumokat le lehetne tölteni. (Szerencsére van egy külön letöltések menüpont, onnan sikerült.) Ezt beküldhetném levélben, csakhogy az előző tulajnak is alá kellene írnia, de ő sajnos a fővárosban lakik, és már délben hazament. :'-( Talán elküldöm neki postán, hogy töltse ki, és küldje be/vagy vissza nekem... Vagy megvárom míg legközelebb erre jár (kb. egy hónap). Na majd. Akartam képeket is feltenni (a házról, printscreen az Eon honlapjáról, stb...), de a lustaság. ;-) Majd később.

Ja a legfontosabb legutóljára maradt: A birtok, az én birtokom :-D itt van a szomszédban. Pont a mellettünk lévő ház. Ez hatalmas előny, hiszen így mindennap átmehetek csinálni ezt-azt; szemmel is lehet tartani, stb...

A beígért képek: