2008. december 26., péntek

Chatbot

Íme, itt jobbra látható második chatbotom, Lisa. Internet Explorer (6) alatt valamiért nem lesz akkora a keret, mint kellene, de Operával, Chrome-mal és Firefoxszal jó. Ha túl hosszú szöveget ír ki, megjelenik egy görgetősáv, ahelyett, hogy átméreteződne az ablaka; még ezen is gondolkodnom kell. ;-)

Tudásbázisa még igen kicsi, majd tanítgatom, ha a lustaságom engedi. ;-P

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez haláli, jól elbeszélgettem vele :)

Kasza Zsolt írta...

A legnagyobb problémája a lustaságomból adódó szókincshiánya. ;-)

Névtelen írta...

Áhh, de most miért nincs kinn? Vagy csak én vagyok vak? :( Kipróbáltam volna...

Kasza Zsolt írta...

Ki lehet próbálni, a http://kaszazsolt.hu/lisa/ címen. ;)

Névtelen írta...

Hmm, érdekes :) Bár néha nagyon értelmes dolgokat is be tud ám írni :D Pl beírta, hogy mi az ufo, pedig téma nem volt róla... :D De azért jó kezdeményezés :)

Kasza Zsolt írta...

Ha az adott kérdésre nincs válasza, a lexikonban keres egyező szavakra; jelen esetben a "vagy" szó szerepel az UFO-s bejegyzésben, azért jött az elő. ;-)

Névtelen írta...

Értem. Hát mindenesetre nem rossz :) Én is gondolkodom egy hasonló rendszeren, csak ettől kicsit komplexebben. Nézegetem, hogy mit tudnak a mai chat botok, de valahogy nekem ennél több kell.
Majd meglátjuk mit hoz a jövő :)

Kasza Zsolt írta...

Azért Lisa is fejlődik a háttérben, csak nem töltöm fel az új verziót, amég jelentősen használhatóbb nem lesz. Pl.: regisztráció, taníthatóság, stb... A közeli cél még, hogy a tudásbázisát tekintve (ami jelenleg pár mondat) legalább a Lafoxkáéval vetekedjen. Aztán a "Hány feje van a hétfejű sárkánynak?" típusú mondatok helyes értelmezése, stb...

Névtelen írta...

Értem :) Az nagyszerű. Ha szabad kérdeznem, akkor gondolkodtál már a Loebner díj-ért való induláson? Vagy most csak úgy fejlesztgetsz? Mert igaz, hogy az alap 3000 dolcsis nyeremény nem sok, de azért lehetne mit kezdeni vele.

Kasza Zsolt írta...

A Loebnerhez csak komoly programok juthatnak be, Lisa meg még igen távol van attól. Ráadásul erős a gyanúm, hogy csak angol nyelvű robotok versenyezhetnek. Ha lenne hasonló díj Magyarországon, magyar botok részére, biztosan rengetegen elkezdenének fejleszteni. (nem a pénz, hanem inkább a dicsőség miatt). Talán írni kellene pár komolyabb IT cégnek... ;)